Hästmassage

WICCEs AB erbjuder hästmassage, behandling med Biolight samt magnetmassage. Dessutom genomförs olika behovsanpassade kurser i hästmassage. Läs om Biolight och kurserna på underliggande sidor.

Viveka Birgersdotter är diplomerad hästmassör och utbildningen genomfördes av Axelsons Animal Massage School. Viveka har varit aktiv hästmassör sedan år 2003.

Hästmassage är numera en välkänd metod i Sverige. För ryttaren är hästmassage ett sätt att lära känna sin häst och få djupare förståelse för hästens anatomi och muskulatur. För tävlingshästen är massagen ett sätt att lära känna hur hästen bygger upp sin sina muskler under träning. Träningssätt, viloperioder, uppvärmning, nedvärmning, foder, underlag, hovens kvalitet, utrustning och förmåga att läsa av hästens smärta är viktiga delar  för hästens välbefinnande. Det är även av avgörande betydelse hur ”hästhanteringen” förhåller sig till hästen.

Med massagen kan man i tidigt skede upptäcka muskelspänningar som kan berätta om problem i hästens rörelseapparat. Muskelspänningar kan ge varningssignaler om hästens hälsa och kondition, viktig information när man tränar sin häst.

Om hästen blir konvalescent är massage ett sätt att hjälpa hästens avlastningsmönster. Dessutom bekräftar du hur mycket din häst betyder för dig även när den inte går att rida.

Massagen fungerar utmärkt i förebyggande syfte för att få en smidig, hållbar häst. Massagen fungerar också som alternativ behandling av problem med rörelsefunktionen. Den kan även vara en utväg att prova på hästar som är stressade, rastlösa, ovilliga, sura, stela, spända, oroliga, rädda tom aggressiva. Orsaken kan ju faktiskt vara smärta.

Efter skada (ej akut) kan massagen öka lymfflödet och blodgenomströmningen, som förhindrar kraftig ärrvävnad och påskyndar läkning. Likaså stärker massagen nervsystemet samt immunförsvaret och ger en glansigare hårrem m.m.

Hormonet oxytocin utsöndras vid massage och är en motpol till kampflyktreflexen, den skapar lugn och ro, sänker blodtrycket och gör hästen mer vänligt inställd. Stresshormonet cortisol minskar och hästen blir mer nyfiken.

Dessutom är det vansinnigt roligt att massera en häst! Hästen är omedelbar och talar direkt om för dig hur den uppfattar massagen!

Hur påverkas hästen av massage?
– Blodcirkulationen ökar
– Lymfcirkulationen påskyndas
– Sänker blodtrycket
– Muskler och senor blir elastiska
– Frisk och glansig hårrem
– Stimulerar hormonbalansen
– Stabiliserar nervsystemet
– Stärker immunförsvaret

Kontakta oss för mer detaljerad information och bokning av resurser på info@wicces.se eller ring 070-576 77 45.